MARSLI : Falcon Heavy Ateşlemeye Son Saatler

Öne Çıkan Yayın

AY’IN NEDEN SADECE BİR YÜZEYİNİ GÖRÜYORUZ?

Bildiğimiz üzere Dünyamızın tek uydusu Ay’dır ve birçoğumuzun aklına gelmiştir şöyle bir soru; ‘’ Ay’ın neden sadece bir yüzeyini görüyoruz...

6 Şubat 2018 Salı

Falcon Heavy Ateşlemeye Son Saatler


Falcon Heavy Roketi üç adet Falcon 9 roketinden oluşmaktadır. Tesla Roadster merkez rokete bağlı taşıma yükünde yer alacak. Merkez roketin yanlarında bulunan iki Falcon 9 roketi, Falcon Heavy'e ek itiş gücü yapacak. Böylece diğer kullanılan roketlerden iki kat daha güce sahip.


SpaceX yayınladığı videoda, Falcon Heavy atmosfer dışına çıktıktan sonra, merkez roketin dışında yer alan iki Falcon 9 Roketi ayrılacak. Ayrılan iki roket Canaveral Burnuna iniş yapacak.
Ana gövdede yer alan Falcon 9 ise taşıma yükünü bıraktıktan sonra Atlantik'te yüzen bir platforma iniş yapacak.




Tesla Roadster, Mars yörüngesine geldiği zaman, David Bowie'nin ''Space Oddity'' şarkısıyla hedefe doğru süzülmeye başlıyor. Bu esnada da sürücü koltuğunda bir Astronot yer alıyor.







Bir aksilik olmazsa, bugün ülkemizden 21.30 saatinde kalkışı izleme fırsatı bulacağız. Hepimiz çok heyecanlıyız, neler olacak, neler göreceğiz beklemedeyiz. Gerçekten başarılı bir kalkış olur, görev başarılı olursa bu muhteşem bir adım olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder