MARSLI : SpaceX - Falcon Heavy ''İnsanlık Adına Muhteşem Bir An''

Öne Çıkan Yayın

AY’IN NEDEN SADECE BİR YÜZEYİNİ GÖRÜYORUZ?

Bildiğimiz üzere Dünyamızın tek uydusu Ay’dır ve birçoğumuzun aklına gelmiştir şöyle bir soru; ‘’ Ay’ın neden sadece bir yüzeyini görüyoruz...

7 Şubat 2018 Çarşamba

SpaceX - Falcon Heavy ''İnsanlık Adına Muhteşem Bir An''

Tarihi bir an gerçekleşti, rüzgardan dolayı ertelenme haberleri geldi, son saniye'ye kadar bekledik ve gerçekten nefes kesici bir andı. Daha önce bu büyüklükte bir roket Ruslar tarafından denenmişti ama görev başarısız olmuştu ve bugün gerçekten bu yapıldı ve insanlık adına muhteşem bir deneyim 
yaşandı.


Amaç, aslında bir testti ve buda başarıyla gerçekleştirildi. Tabi ki büyük riskler vardı özellikle kalkış yapmadan patlayabilirdi ve eğer bu olsaydı bir çok alandan büyük zararlara yol açacaktı ama böyle bir şey olmadı. 

Kalktıktan sonra da her şey olması gerektiği gibi gerçekleşti ve Atmosferi geçtikten sonra merkeze bağlı, yanlarda bulunan iki Falcon 9 Roketi'de, muhteşem bir şekilde aynı anda geri iniş yaptı. Ana merkezde bulunan diğer Falcon 9 Roketi başarılı bir iniş yapabildi mi ? Bunu tam olarak bilmiyoruz, o sırada yayın kesildi, sanırım hedefi tutturamadı ve okyanusa düştü.

Okyanus'a inmesinin  sebebi, diğerlerinden daha hızlı olarak iniş yaptığı için, okyanus yardımı ile absorbe ederek, başarılı bir iniş yapılmasıydı.

Yaklaşık 5 saat boyunca Van Allen kuşağından geçecek ve burada bol miktarda Radyasyona maruz kalacak. Bunu da başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, Mars yörüngesi için bir kaz daha ateşleme yapılacak.


Tesla Roadster Mars'a mı İniş Yapacak ?

Bu sorunun cevabı ''HAYIR''.

Mars-Dünya arasında ki yörüngeye girecek ve burada Güneş etrafında 1 milyar yıl dönecek.




Geride Kalan Muhteşem Görüntüler


Roket ateşlendikten sonra kalkışı.



Atmosferi geçmeden, yanlardaki iki Falcon 9 roketleri ayrılmadan önce.



Muhteşem bir an, iki Falcon 9 roketi aynı anda iniş yapıyor. ''This is incredible''



''DON'T PANIC!'' bizleri güldürdün, gerçekten muazzam.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder