MARSLI : Blow Molding ( Şişirme makinesi )

Öne Çıkan Yayın

AY’IN NEDEN SADECE BİR YÜZEYİNİ GÖRÜYORUZ?

Bildiğimiz üzere Dünyamızın tek uydusu Ay’dır ve birçoğumuzun aklına gelmiştir şöyle bir soru; ‘’ Ay’ın neden sadece bir yüzeyini görüyoruz...

27 Şubat 2015 Cuma

Blow Molding ( Şişirme makinesi )

Blow molding, şişirme ile plastik işleme yöntemidir. Günlük hayatta kullandığımız, plastik kap ve şişeler gibi aynı zamanda bazı cam eşyalarında üretiminde kullanılan yöntemdir. Çalışma prensibine gelecek olursak, 


Resimde de görüldüğü gibi, erimiş halde olan plastik, kalıbın içine doğru uzamış hortum şeklinde bir çubuk ile birlikte yavaş yavaş aşağıya doğru akmaktadır. Çubuk yeterince uzadıktan sonra, basınçlı hava verilmesiyle birlikte, şişme meydana gelir ve istenilen kalıbın şeklini almış olur. Daha sonra soğutma işlemiyle birlikte, kalıp açılır ve işlem bitmiş olur.



Pet şişelere baktığımızda, resimdeki gibi, alt kısımlarında, nokta şeklinde bir iz olur, düşündüğünüzde bunu gözünüzde canlandırabilirsiniz işte o çubuğun yaptığı izden meydan gelmektedir.






Video Anlatım: İlk olarak bakarsak plastik ham madde yerleştirilmektedir ve kalıp kapanıyor.
Çubuk belirli bir miktar yavaş yavaş uzarken, bu sırada da hava basıncı uygulanıyor. Böylece şişme gerçekleşerek plastik ham madde kalıbın şeklini alıyor. Daha sonra, soğutularak kalıp açılıyor ve işlem sona ermiş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder