MARSLI : Bitcoin

Öne Çıkan Yayın

AY’IN NEDEN SADECE BİR YÜZEYİNİ GÖRÜYORUZ?

Bildiğimiz üzere Dünyamızın tek uydusu Ay’dır ve birçoğumuzun aklına gelmiştir şöyle bir soru; ‘’ Ay’ın neden sadece bir yüzeyini görüyoruz...

5 Kasım 2017 Pazar

Bitcoin

Bitcoin yeni bir ödeme sistemi olarak 2009 yılında piyasaya sürülen sanal paradır.  Bir devletin para basarken bu işlemi altın rezervine endeksli yapması gerekir fakat Bitcoin' i isteyen herkes üretebilir.


''BTC'' kısaltmasıyla kullanılmaktadır ve bir çok şirket artık ödemelerini Bitcoin kullanarak yapmaktadır.

Bu para birimini kullanarak İnternet üzerinden alışveriş yapabilir veya Coinlerinizi farklı para birimlerine çevirebilirsiniz.


Bitcoin Piyasası


Bitcoin 5 yıllık değer grafiğine baktığımızda 2013 yılında 19 TL civarındayken bugün değerine bakıldığında 29 bin TL civarında görülmektedir ve uzmanlara göre Bitcoin şuanda hakkettiği değerinde olmadığı ve dahada değerinin artabileceği konuşuluyor.


Bitcoin Nasıl Üretilir ?

Bitcoin üretimi ''madencilik'' olarak adlandırılmaktadır. Elimizdeki bilgisayarları kullarak bunun üretimi yapılabiliyor fakat şuan ki piyasa ele alındığında bunun için özel olarak şirketler kurulmuş ve özel olarak üretilmiş makinelerle bu işlemleri yapmaktadırlar bu yüzden bireysel olarak bu işi yapmak şuan verimsizdir.

Madencilik yapabilmek için iyi bir Bilgisayara ve Ekran kartına ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde şuan AMD ekran kartları bu konuda ön plana çıkmaktadır ve daha verimli olduğu söylenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder